26 Eylül 2012 Çarşamba

Türk Kadınlar Konseyi törende temsil edidi..

En büyük ödül TÜRGÖK'ün
16. Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödülü'nü, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı ile Türkiye Sabancı Vakfı'nın ortak projesi olan 'Engelli dayanışması, engelsiz gelişim' projesi kazandı
FATİH ABACIOĞLU (HABER MERKEZİ)
16. Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödülü'nü, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı kazandı. İzmir'de faaliyet gösteren 300'e yakın dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşu ve platformun bir araya gelmesi ile oluşan Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Toplantısı ve Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bu yıl 16'ncısı düzenlenen törenlerde ilk kez İzmirli Kadın Sanatçı Ödülü ve Anıt Kadınlar Ödülü verildi. Törene AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Devlet eski Bakanı ve Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, eski milletvekilleri Türkan Miçooğulları, Gönül Seray Alphan, Güler Arslan, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
KARŞILIK BEKLEMEDEN
Törenin açılış konuşmasını yapan Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Sözcüsü Şener Anadol, gönüllülük esasına göre çalışmanın kutsal bir özelliği olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti. Bu bilincin geleceğe taşınmasını istediklerini dile getiren Anadol, "Güçbirliği'nin amacı sivil toplumun gelişmesi, daha geniş kitlelere ulaşılması için kuruluşlararası bilgi ve deneyimin paylaşılarak zaman ve enerji kaybı harcamadan, kapasitelerini artırarak daha fazla hizmet üretmelerini sağlamak. Karşılık beklemeden daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz. Kamunun bizi sahiplenmesi lazım. Gönüllülük bilinci artık zayıflıyor. Bu manevi hazzı geleceğe taşımak için mücadele ediyoruz. Bu arada kendimizi de geliştirmeye çalışıyoruz. Eğitimi öncelikli tutarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
TARTAN: YANINZDAYIM
Ödül törenine katılan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise, "Gönüllülük, hiçbir zorlama olmadan içtenlikle atılan bir adımdır. Burada 16 yıldır sürekli ileri taşındı. Çağdaş toplum olma yolunda sivil toplumun önemi ortaya çıkıyor. Burada çok seslilik, katılımcılık, sevgi ve dayanışma var. Bu tür çalışmalarda sürekli yanınızda olmaya çalışıyorum. Yeni Tülay Aktaşlar yarattıkça sivil toplum misyonunu daha da ileriye taşıyacağız" dedi.
ANIT KADINLAR ÖDÜLÜ
Ödül töreni öncesinde ilk kez İzmirli Kadın Sanatçı Ödülü verildi. Bu ödülü kazanan İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Aytül Büyüksaraç, mini bir konser verdi. Ardından Anıt Kadınlar ödülleri dağıtıldı. Tüm Salon izleyicilerinin ayakta alkışlayarak sahneye davet ettiği Mediha Orçun, Nefise Tung ve Sebahat Akşiray'a ödülleri takdim edildi.
KIZI VE TORUNU
Törene, Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü'nün takdimi ile devam edildi. İlk olarak proje yarışmasına katılan 15 adaya teşekkür belgeleri verildi. Büyük ödül olan Karşılıksız Hizmet Ödülü'nü ise Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı ile Türkiye Sabancı Vakfı'nın ortak projesi olan 'Engelli dayanışması, engelsiz gelişim' projesi kazandı. Tülay Aktaş Özel Ödülü'nü Kollektif Kültür ve Sanat Derneği, İzmir Valisi Hüseyin Öğütçen Özel Ödülü'nü Kahramanlar Lions Kulübü, Jüri Özel Ödülü'nü Ege Çağdaş Eğitim Vakfı kazandı. Ödülleri Tülay Aktaş'ın kızı Gülay Aktaş ve torunu Özgü Tokuş takdim etti.
Hayat tecrübelerini anlattı
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mardin Cerciş Murat Konağı İşletmecisi Ebru Demir Baybara, başarı konusunda edindiği hayat tecrübelerini anlattı. 2007 yılında dünyadaki 16 ülke arasındaki en iyi kadın girişimciden biri olarak seçildiğini kaydeden Baybara, "Mardin'de turizm yaparak büyük zorluklara göğüs gerdim. Her zaman insanların bir amacının olması gerektiğine inandım. Yaşanan ekononmik zorluklar, beni İstanbul'dan memleketim olan Mardin'e götürdü. Büyük sıkıntılar atlatarak işletmecilik yapmaya başladım. 2011 yılında yılın kadın girişimcisi seçildim" dedi.
"Dernekleşme artmalı"
İzmir Dernekler İl Müdürü Bülent Korkmaz ise, "Gönüllülük bir hayattır, hayatı sevmektir. Mutluluğu başkalarının gözünde görmek ve sevgi ile iletişimde olmaktır. İzmir'de 5 bin 50 tane derneğimiz var. Bu sayı on binlere ulaşmalı. Böylece gerçek anlamda çağdaşlaşma yolunda yol aldığımızı görmüş oluruz" dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

merkezkonsey@gmail.com