17 Temmuz 2012 Salı

MANİSA ŞUBESİ'NDEN..

MANİSA VALİSİ HALİL İBRAHİM DAŞÖZ TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBE BAŞKANI MÜBECCEL KAFKASLI’YI ZİYARET ETTİ
Ziyaret sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile Marka Uzmanı  Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik de yer aldı.
Ziyaret sırasında konuşan Kafkaslı, “Türk Kadınlar Konseyi olarak ziyaretinizle onur verdiniz. Sizle övünüyoruz. Çok güzel yerlere gireceğimize inanıyoruz” dedi.
Türk Kadınlar Konseyinin Manisa bezi konusunda başarılı çalışmalar yaptığını, Vilayet olarak Manisa bezini bir tanıtım aracı olarak görüp değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Vali Daşöz, “2012 yılı bizim çok önem verdiğimiz bir yıl. Hem kendi tarihimize hem insanlara karşı borçlu hissettiğimiz  bir durum. İlimizde Şubat ayında işin startını vereceğiz. Ciddi bir turizm hamlesi, çok boyutu olan, bir taraftan Manisa’nın bütün unsurlarını ve dinamiklerini işin içine katacak bir yapılanma. Öbür taraftan çok etkili bir çalışma yapacak bir yürütme kurulu ve işin içine turizm profesyonellerini de katacağımız çok  yönlü bir çalışma. Bu kapsamda 4-5 kategoride çalışma yapacağız. Biri ilimizde hem öğrenciler arasında hem halkımız arasında turizm farkındalığını, turizm bilincini, turizm düşüncesini yayma geliştirme, bu alt yapı olacak” dedi.
Vali Daşöz, ilimize kazandırılması gereken tesislerin ve yapılması gereken çalışmaların çok yönlü olarak ele alınacağın, marka kent eylem planı ile önemli çalışmalar yapılacağını söyledi.
Vali Daşöz, Manisa Bezi Dokuma Tezgahını ve Manisa bezinden yapılan el işlerini yakından inceledi.
Kafkaslı, sanatçı İbrahim Tatlıses’in adının yer aldığı fuları özel olarak dokuduklarını ve sanatçıya hediye olarak göndereceklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

merkezkonsey@gmail.com