22 Ekim 2012 Pazartesi

Türk Kadınlar Konseyi Ankara Şube Başkanlığı & AGİKAD


BİR KÜLTÜR; SANAT, SAHNE VE TİYATRO HABERİ

    "ADIM KADIN", 04 Kasım'da; Yılmaz Güney salonunda sahne alacak                 
ANKARA- TKK (Türk Kadınlar Konseyi) Ankara Şubesi ile AGİKAD (Ankara Girişimci Kadınlar Derneği)’nin ortak projesi olan, SİMURG ANKA Tiyatro Grubunun “ADIM KADIN” adlı eserinin  9.  cu vizyonu Ankara Maltepe’deki Yılmaz Güney salonunda sahnelenecek.
Türk Kadınlar Konseyi Ankara Şubesi ile Ankara Girişimci Kadınlar Derneği’nin özellikle Şiddete dikkat çekerek; 04 Kasım 2012 Pazar günü Yılmaz Güney salonunda sergilenecek “Adım Kadın” adlı tiyatronun ön hazırlık ve sahne çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.
Devlet Tiyatrosu sanatçılarımızdan, Yönetmen Neşet Erdem, 2007 Tarihiyle Amatör bir gurubun başarısından oldukça memnun olduklarını dile getirerek, rol arkadaşlarına sürekli perfomans yükleyerek, oyunu en başarılı şekilde oynamak için gece geç saatlere kadar çalıştırıyor. Batıkent Kültür Merkezi’nde yapılan çalışmaları yerinde izledik.
Neşet Erdem ve İnsaf Kılıç’ın yazdığı oyunda rol alanlar ise; Zeynep Kaya, Nesrin Yaşar, İnsaf Kılıç, Nurcan Taşdemir, Elif Özder, İnayet Örge, İrem Kuzucu, Müge Ateş, Eda Şenol, Yaşar Uğur, Arzu Dursun, Bircan Özen, Çetin Özba, Serkan Sağır, Erdoğan Satır, Ayhan Akkoç ve Salim Örge…
Konuyla ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz AGİKAD Başkanı, eserin yazarlarından biri, oyunda rol alan, oyunculardan biri olan İnsaf Kılıç; “Biz kadınız ve ülkemizde bazı kadınların neler çektiğini çok iyi biliyoruz. En başta kadına karşı şiddeti daima protesto ediyor ve kınıyoruz.
Yine kadınlarımızın isterlerse; Yaşam savaşında eser oluşturma, üretim ve insanlığa hizmet yarışında üstünlük sağlayacaklarına yürekten inanıyoruz” dedi. Sorunlardan yılmak yoku, özellikle sığınma evindeki kadınlara güç olarak, desteklerini sürdürüyorlar, bu konuda terapi anlamına da gelen, Sığıma evlerindeki kadınların kendi yaptıkları Bez Bebeklerin satışına öncülük ederek, STK Kuruluşlarına ve özellikle ilgililere lütfen bu konuya duyarlılığınızı insanlık adına gösterin çağrısında bulundu. Kadının sorunu: Sığıma evinden çıktıktan sonra ayrı bir sorun olduğunu vurguladı ve bir kadın diğer ihtiyaç sahibi bir kadına çaredir sözünü yeniledi. Oyunda konunun önemini özellikle işliyorlar.
“Çankaya Belediyesi Sığınma Evi”nden çıkan kadınlar yararına oynandığı belirtilen oyun ile: Kadınlarımızın maruz kaldıkları olumsuzluklar karşısında güçlü olmaları, yaşadıkları olaylar, iradeleri dışında çekmek zorunda bırakıldıkları ıstırap ve sıkıntılardan yılmamaları gerektiği, tek başlarına bile kalsalar; Azim, irade, sabır ve becerileriyle sağlam bir şekilde ayakta durabilecekleri, mesajı veriliyor.
(Haber ve fotoğraflar: İsmail Kara)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

merkezkonsey@gmail.com